Verwerk je trauma met hypnotherapie

Een trauma kan iedereen overkomen, niet alleen door intense gebeurtenissen buiten onze controle, zoals ongevallen, verlies, of geweld, maar ook door ervaringen die op het eerste gezicht minder heftig lijken. Je kan een trauma krijgen door dingen die je hebt meegemaakt, maar ook door dingen die je hebt gemist, zoals emotionele hulp. Deze diepe emotionele verwondingen nestelen zich in het onbewuste en vragen om aandacht en zorg. Bij Helende Sessies bied ik een veilige omgeving om samen aan het verzachten van deze trauma's te werken en zo je innerlijke rust en kracht te hervinden, waarbij de fysieke en emotionele last kan afnemen of zelfs volledig kan verdwijnen.

Wat is een trauma?

Een trauma is in feite een onverwerkte gebeurtenis uit het verleden, die kan variƫren van iets schijnbaar 'kleins' tot een reeks van gebeurtenissen. Deze ervaringen, of het nu gaat om een enkele schokkende gebeurtenis of iets wat je hebt gemist in je leven, veroorzaken blijvende last. Iedereen ervaart en verwerkt trauma op zijn eigen unieke manier. De intensiteit en aard van traumasymptomen, zoals herbelevingen, flashbacks, nachtmerries, concentratieproblemen, slaapstoornissen, en soms zelfs gevoelens van isolatie en depressie, variƫren ook sterk per persoon.


Hoewel we de gebeurtenis zelf helaas niet kunnen veranderen of terugdraaien, kunnen de negatieve gevoelens en herbelevingen wel worden verzacht of zelfs volledig verdwijnen. Door middel van hypnotherapie kunnen we de intense emotionele lading van de gebeurtenis verminderen, waardoor het pijnlijke gevoel dat ermee gepaard gaat, afneemt en de herinnering getransformeerd wordt tot een neutraal 'gegeven'. Samen werken we aan het transformeren van deze herinneringen, zodat ze een plek krijgen tussen je andere herinneringen en je in staat bent om verder te leven met minder pijn en meer vrede.

Hypnotherapie is een zachte en veilige methode om je trauma te overwinnen. Onder hypnose is het minder overweldigend om terug te gaan naar het traumatische moment, waardoor je het op een rustige en comfortabele manier kunt verwerken. Na de hypnotherapie sessies zul je merken dat de pijn, stress of andere symptomen die je eerder ervoer bij het terugdenken aan het voorval, aanzienlijk verminderd of verdwenen zijn, waardoor je makkelijker kunt terugkijken op deze gebeurtenis. Deze therapievorm wordt volledig afgestemd op jouw behoeften en zal je ondersteunen bij het vinden van innerlijke rust.

Vrouw met bloemen in haar handen