Stress verminderen met hypnotherapie

Heb je moeite met opstaan, ondanks genoeg slaap? Grijp je vaak naar koffie en snacks voor energie? Deze tekenen van constante vermoeidheid en een gebrek aan energie zijn voor velen herkenbaar, maar kunnen wijzen op dieperliggende stress of zelfs een burn-out. Bij Helende Sessies gebruik ik hypnotherapie om de kern van je vermoeidheid aan te pakken en je ware energie en rust te hervinden.

Wat is een burn-out?

Een burn-out ontstaat geleidelijk, vaak ongemerkt door de aanhoudende druk van dagelijkse verplichtingen. Het begint met vermoeidheid en kan uitmonden in een gevoel van totale uitputting. Zonder pauzes of momenten van rust, kan dit constante gevoel van druk leiden tot een burn-out, vaak voorafgegaan door fysieke en mentale waarschuwingssignalen. Zo kun je je emotioneel, mentaal en fysiek uitgeput voelen, overweldigd raken door kleine taken, het gevoel hebben niets meer te kunnen geven, minder presteren dan je gewend bent en worstelen met dagelijkse activiteiten.

Tijdens een helende sessie pakken we samen de kern van de burn-out aan. Vaak ontstaat een burn-out door onbewuste patronen, soms geworteld in onze jeugd, zoals perfectionisme. Met hypnotherapie richten we ons op het bewust worden van deze patronen en het transformeren van negatieve gedachten naar positieve. In een staat van trance wordt duidelijk wat de onderliggende oorzaken zijn en leer je je ware behoeften kennen. Deze benadering helpt je niet alleen te herstellen, maar helpt je ook je grenzen te herkennen en aan te geven, en draagt bij aan het voorkomen van een terugval.

Stress kent vele oorzaken. Misschien heb je angst en zorgen voor de toekomst? Vind je het lastig om keuzes te maken. Of is je werkdruk te hoog? Al deze factoren kunnen leiden tot een scala aan stressgerelateerde klachten. Vaak bouwt stress zich onopgemerkt op en voordat je het weet, bevind je je in een neerwaartse spiraal van negatieve gedachten, gewoonten en emoties. Het doorbreken van deze spiraal kan uitdagend zijn, vooral omdat het onbewust een gevoel van veiligheid kan bieden. Door je onbewuste aan te spreken in een hypnotherapie sessie, openen we de deur naar verandering, waardoor je een nieuwe, gezonde weg in kunt slaan.

De voordelen van hypnotherapie op een rij:

  • Je maakt gebruik van de wijsheid van je onbewuste
  • Hypnotherapie is doelgericht en kortdurend
  • Hypnose pakt het probleem bij de wortel aan
  • De sessies zijn vaak lichtvoetig en zullen je positief verrassen